zomer
Aktiviteiten - Lente, Zomer en Herfst
Motorrijden: De Vogezen zijn een waar paradijs voor motorrijders, en .......
bevinden zich op een bereisbare afstand voor een lang weekend of midweek.

Fietsen: ATB, racefiets of toerfiets, voor alle fietsers zijn er volop mogelijkheden in de Vogezen. De mountainbike-routes starten voor de deur.

Wandelen: Naast de GR-wandelpaden voor de echte ‘kilometer-vreters’ zijn er tal van andere routes variërend van kleinere tochtjes voor het hele gezin tot trajecten met stevige klauterpartijen voor de sportievelingen

(Scherm)vliegen: Schermvliegen ofwel parapente(paragliding) wordt in de Vogezen veel beoefend. Delta-vliegen, zweefvliegen, parachutespringen, ballonvaart en bungeejumping behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Watersporten: Zeilen, Vissen, Duiken, Roeien, Zwemmen, Waterfietsen, Wildwatervaren (kano, kayak, raften etc.), teveel om op te noemen. Kijk voor wildwatervaren eens op de site van het Parc des eaux vives, Huningue (83 km., ri. Basel) http://www.ville-huningue.fr/dn_sports_eau_vive/

Paardrijden: De Vogezen bieden een uitgebreid netwerk van meer dan 300 kilometer ruiterpaden. Onder meer in Saint Maurice en Le Thillot zijn manege's.

Bergbeklimmen, speleologie: Ook klimsporters vinden hier hun gading, binnen een straal van 50 km zijn er tal van mooie sites (rotsklimmen, bouldering en ijsklimmen). Overzicht klimsport in Elzas & Vogezen: http://sportals.ifrance.com/escalade/escalade.htm

Golf: Golfbanen vindt u in de Vogezen onder meer bij Epinal, St.Die en Vittel. Ook in de nabije Elzas zijn veel golfterreinen. Op www.france-green.com kunt u onder 'Parcours en France' een overzicht per departement opvragen.

En verder .... Op verschillende plaatsen heeft men parcours tussen de bomen aangelegd waarop allerlei acrobatische toeren kunnen worden uitgeoefend, z.g. Acroparks.
Voor liefhebbers van snelheid zijn er diverse Karting- en Quad-circuits, zomerrodelbanen, etcetera.