banner

Aktiviteiten - Winter

Bij La Vieille Colonie zit u goed. Zes kilometer bergopwaarts ligt het familie-skigebied de Rouge Gazon (in totaal 10 kilometer piste: 4 groene, 3 blauwe, 2 rode en 1 zwarte piste, 5 stoeltjesliften). Grotere skigebieden zijn er op 15 tot 40 km afstand (Ventron, Le Markstein, Gérardmer en La Bresse/Hohneck).

Alpineskiën: De Vogezen liggen niet zo hoog als de Alpen dus verwacht geen topskigebieden. Maar het is hier gemoedelijker dan de meeste hoge Franse skistations in de Alpen en de sfeer is er zeker goed. Met bergtoppen tot 1400 meter hoogte is het massief van de Vogezen een middelgebergte. Garantie op sneeuw bestaat niet, maar door de vele sneeuwkanonnen, waarin de laatste jaren flink is geïnvesteerd, is het toch vrij sneeuwzeker. Het hoeft maar te vriezen en de sneeuw wordt vanzelf gemaakt. Zowel beginners als gevorderden komen hier aan hun trekken op pistes van verschillende moeilijkheidsgraad. Ook snowboard faciliteiten worden op diverse plaatsen geboden. Zelfs zijn er tegenwoordig enkele plaatsen waar de die-hards ook ‘s-avonds nog terecht kunnen op verlichte pistes. De nieuwste trend: dageraad-skieën vanaf 6:00 uur in de ochtend.

sneeuwschoenwandelen

Langlaufen: In de Vogezen vindt u een gevarieerd aanbod van meer dan 300 km bewegwijzerde en aangestampte loipes. Bijna alle loipes zijn geschikt voor zowel de traditionele wandelpas als ook voor de zogenaamde schaatspas. De moeilijkheidsgraad varieert van niet al te inspannende routes over de crêtes (de bergtoppen) tot zeer uitdagende routes met veel niveauverschil voor de echte sportievelingen.

Sneeuwschoenwandelingen: Voor een wandeling met raquettes (sneeuwschoenen) hoeft u geen les te volgen. Terwijl u door de sneeuw wandelt kunt u in alle rust genieten van het prachtige winterse berglandschap. Er is een breed aanbod van gemarkeerde routes. Ook is het mogelijk om onder begeleiding van een berggids tochten te maken naar afgelegen plaatsen, die anders ontoegankelijk zouden zijn.

Materiaalhuur: In de nabije omgeving zijn diverse verhuurders van ski's, langlaufski's, raquettes en sleetjes.

Ander wintervermaak: Onder meer sledehonden-tochten, beklimmen van ijswatervallen en in sneeuwspelonken. En ook zijn er de vele pittoreske dorpjes in de Elzas die het bezoeken waard zijn. Met hun uitbundige kerstdecoratie krijgen de dorpen en stadscentra in de wintermaanden een magische uitstraling. In veel plaatsen worden van half november tot eind december de traditionele kerstmarkten georganiseerd zoals in Colmar, Kayserberg, Ribeauvillé, Riquewihr, Turckheim etc.