banner

Wandelen in een decor van bergen en meren
wandelen

Het Vogezen-massief is een heerlijk wandelgebied dat aan de liefhebbers ongekende mogelijkheden biedt. Niet alleen in de zomer is het er heerlijk vertoeven, elk seizoen is er wel iets moois te beleven: in het voorjaar het frisse lentegroen, een overvloed aan wilde bloemen en vogelgeluiden; in het najaar genieten van de warme herfstkleuren en de vruchten van het seizoen; in de winter de besneeuwde dennebomen om je heen, het kraken van de sneeuw onder je schoenen, de heldere, staalblauwe luchten, de prachtige panorama's en vooral ... de stilte.

lacdesperches

Al wandelend kun je in eigen tempo genieten van de rust en de schitterende natuur. Overal zijn gemarkeerde paden die ons meevoeren door een afwisselend landschap van bossen en meren, klaterende beekjes en groene bergweiden met adembenemende uitzichten. Naast de Grand Randonnée wandelpaden voor de echte ‘kilometervreters’ zijn er tal van andere routes. Kleinere tochtjes op vlakker terrein, bij uitstek geschikt voor het hele gezin. Bijvoorbeeld rond één van de talrijke meren. Maar ook meer inspannende trajecten voor de sportievelingen, met stevige klauterpartijen over 'geitepaadjes' en rotspartijen.

Bij La Vieille Colonie komt u als wandelaar aan het juiste adres. Vanaf de gîte loopt u direct het bos in! U kunt bij ons verschillende wandelkaarten en routebeschrijvingen inzien of lenen. Wij geven u graag voorlichting, uit eigen ervaring.