banner

De Vogezen - Ideaal terrein voor de motor

Om volop te kunnen genieten van je gemotoriseerde hobby hoef je zeker niet altijd de Alpen op te zoeken. Voor een lang weekend of midweek ligt het Vogezenmassief binnen het bereik. In de Vogezen is motorrijden nog een ware belevenis! Een uitgebreid wegennet voert door een zeer afwisselend landschap: glooiende slingerwegen, prachtige vergezichten vanaf de Route des Crètes, een aaneenschakeling van fraaie bochten en uitdagende hairpins op de Ballons. Een voortdurend wisselend decor van bergen, beekjes, meren, uitgestrekte bossen en sfeervolle dorpjes waar de terrasjes lonken. Voor elk wat wils; of je nu komt om gezellig, relaxed te toeren met een groep motorvrienden of voor intensief, sportief stuurwerk (of ..... misschien voor beide).

Het is algemeen bekend dat de aangrenzende Elzas, waar de wegen zich tussen de wijngaarden en de schilderachtige dorpjes doorslingeren, eveneens een lust is om in te rijden. Maar bent u ook bekend met het ten zuiden van de Ballon d'Alsace gelegen departement de Doubs? Wij kunnen u een prachtige kronkelroute aanbevelen die u meeneemt langs de oevers van de rivier de Doubs richting Besançon, door de Gorges de Nouailles en de vallei van het riviertje de Dessoubre.

motorrijders

Stalling: Teruggekomen bij La Vieille Colonie kunnen de motoren veilig, overdekt worden gestald. Voor onverhoopt sleutelwerk is een goed uitgeruste werkplaats aanwezig.

Maaltijdservice: Indien u dat wenst kunnen wij de maaltijden voor u bereiden; elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet, in de avond een wisselend 3-gangen diner, bereid met verse producten.