banner

De Vogezen - Voor verwende fietsers
fietsen

Wielrennen: Klimkilometers maken op de racefiets? Dan bent u hier op de juiste plek. Uitdagende cols binnen handbereik met uit de Tour de France bekende namen: de Ballon d'Alsace (1165 m), de Grand Ballon (1325 m) en de inmiddels beruchte Planche des Belles Filles. In de Vogezen kun je als fietser kiezen uit ontelbaar veel asfaltweggetjes waar je nauwelijks ander verkeer tegenkomt. Onderweg genieten van het gevarieerde landschap: uitgestrekte bossen, kabbelende beekjes, weidse vergezichten, typische Vogezen-boerderijen en pittoreske dorpjes, etc. Voor de ultieme wielersport uitdaging zijn er de cyclo's als de Trois Ballons, de tweedaagse Cyclomontagnarde des Vosges en Les Ballons Vosgiens. Inmiddels hebben wij ruim 80 GPS-routes om uit te kiezen! Allemaal zelf gefietst, dus kunnen wij u ook perfect adviseren voor routes op maat! Volop mogelijkheden voor een aantal onvergetelijke dagen.

vtt / mtb

MTB: Voor liefhebbers van de mountain-bike zijn er de talloze bewegwijzerde VTT (Vélo Tout Terrain) routes. Net als ski-pistes zijn ze ingedeeld naar moeilijkheidsgraad: zwart, rood, blauw en groen. Zo kunt u de zwaarte aanpassen aan uw conditie en ervaring in de bergen. De groen gemarkeerde routes zijn ook voor ouders met kinderen nog prima te doen.

Les Voie Vertes: Fietsen in de Vogezen is meer dan alleen afzien; de Voie Vertes zijn redelijk vlakke, geasfalteerde fietsroutes, aangelegd op voormalige spoorwegtrajecten (ook voor inline-skaters en 's-winters langlaufers).

fietsen

Fietsenstalling: Onze fietsaccommodatie beschikt over een ruime overdekte en afgesloten stalling, een werkplaats met o.a. een reparatiestandaard en een wasplaats voor de fietsen.

Maaltijdservice: Indien u dat wenst kunnen wij de maaltijden voor u bereiden. Uiteraard houden wij rekening met wat fietsers nodig hebben; elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet, in de avond een wisselend 3-gangen diner, bereid met verse producten.