fietsen
cyclist
Aktiviteiten - Fietsen

Wielrennen: Klimkilometers maken op de racefiets? Dan bent u hier op de juiste plek. Schitterende cols binnen handbereik met bekende namen als de Grand Ballon(1424 m), Ballon d'Alsace (1178 m) en de inmiddels beruchte La Planche des Belles Filles. Onderweg genieten van het gevarieerde landschap: uitgestrekte bossen, weidse vergezichten, typische Vogezen-boerderijen, pittoreske dorpjes, etcetera. Voor de ultieme wielersport uitdaging zijn er de cyclo's als de Trois Ballons, La Vosgienne en Les Ballons Vosgiens. Volop mogelijkheden voor een aantal onvergetelijke dagen.

 

 

bicycle

MTB: Voor liefhebbers van de mountain-bike zijn er de talloze bewegwijzerde VTT (Vélo Tout Terrain) routes. Net als ski-pistes zijn ze ingedeeld naar moeilijkheidsgraad: zwart, rood, blauw en groen. Zo kunt u de zwaarte aanpassen aan uw conditie en ervaring in de bergen. De groen gemarkeerde routes zijn ook voor ouders met kinderen nog prima te doen.

Les Voie Vertes: Fietsen in de Vogezen is meer dan alleen afzien; de Voie Vertes zijn redelijk vlakke, geasfalteerde fietsroutes, aangelegd op voormalige spoorwegtrajecten (ook voor inline-skaters en 's-winters langlaufers).Onze fietsaccommodatie beschikt over een ruime overdekte en afgesloten stalling, een werkplaats met o.a. een reparatiestandaard en een wasplaats voor de fietsen.

cyclist
!! TIP !! GPS-routes !!
In de afgelopen jaren hebben wij een schat aan ervaring opgedaan. Een groot aantal ritten die ik met mijn navigatie systeem heb geregisteerd zijn opgeslagen op de site van GPSies. Hiermee kun je zelf uitdagende en afwisselende tochten samenstellen. Deze tracks zijn eenvoudig te downloaden naar je eigen computer of fietsnavigatiesysteem.
Klik op het onderstaande logo voor mijn tracks:

klik op het GPSies logo