aktiviteiten
Aktiviteiten.... het hele jaar door!

Het Vogezen massief biedt u een uitbundige natuur met een overvloed aan wandel- en fietspaden. Logisch dat het gebied dan ook veel wandelaars en fietsers trekt. Ook motorrijders weten dit prachtige middelgebergte te waarderen. Maar er worden nog veel meer recreatieve mogelijkheden aangeboden: in de lucht, op het land en in/op het water. Vraag ons gerust om tips, we zijn zelf liefhebbers van een actief buitenleven en beschikken over tal van routebeschrijvingen. We informeren u graag!

En mocht u even geen zin hebben om actief bezig te zijn dan kunt u natuurlijk ook gewoon heerlijk relaxen in een van de zitjes op het terrein van La Vieille Colonie en ondertussen genieten van de natuur.

LacGerardmer

Het klimaat in de Vogezen is een combinatie van een land- en een bergklimaat. Zomers met flink wat zonnige periodes, van tijd tot tijd eens onderbroken door een verfrissende onweersbui en een prachtig voor- en najaar waarin de natuur veel te bieden heeft.LaBresse

De winters zijn vaak streng en kunnen gepaard gaan met veel sneeuwval. Vanaf december valt er (meestal) al sneeuw. In de winter hebben de Vogezen behoorlijk wat zonuren. Een goed klimaat voor een aangename wintersportvakantie.