banner

De Vogezen - Aktief genieten ..... het hele jaar door!

Het Vogezen massief heeft veel te bieden aan liefhebbers van een actief, sportief buitenleven. Een uitbundige natuur, vele wandel- en fietsroutes en een uitgebreid wegennet. Logisch dat dit prachtige middelgebergte in de lente, zomer en herfst veel wandelaars, mountainbikers, wielrenners en motorrijders trekt. Onder hen een groot aantal Nederlanders en Belgen, voor wie de Vogezen zich op een aangenaam bereisbare afstand bevinden voor een korte vakantie, een lang weekend of midweek. In het gebied wordt nog veel meer sportief vermaak aangeboden; paardrijden, parapente(schermvliegen), canyoning, acroparks (parcours tussen de bomen), wildwatervaren, zwemmen, bergbeklimmen, golf, karting, rodelbanen.
Ook in de winterperiode heeft de streek volop recreatieve mogelijkheden. Doorgaans valt er vanaf december al sneeuw. In de winter hebben de Vogezen behoorlijk wat zonuren. Een goed klimaat voor een aangename wintersportvakantie; skiën, langlauf en sneeuwschoenwandelen behoren onder andere tot de mogelijkheden.

link aktiviteiten zomer

Links: Op de site van het toeristenbureau van de Ballons des Hautes Vosges zijn veel links te vinden naar allerlei aktiviteiten. Door te klikken op Zomer of Winter wordt u doorgeleid naar hun overzichtpagina met links naar aktiviteiten van het betreffende seizoen.
Ook ons kunt u gerust om tips vragen; we zijn zelf liefhebbers van een actief buitenleven en beschikken over tal van routebeschrijvingen voor prachtige wandelingen, fietstochten en motorritten. We informeren u graag!

colmar

Cultuur, traditie & overige bezienswaardigheden: Al dat sportieve aanbod zou je haast doen vergeten hoe rijk aan cultuur en traditie de omgeving is; steden en dorpen met historische kernen, burchten en vestingen, musea, openluchtmusea, traditionele ambachten en industrieën, etc. Belangrijke middelen van bestaan in de regio waren de textiel- en de houtverwerkende industrie. Hiervan is nog veel erfgoed te bewonderen; ook het pand van La Vieille Colonie was ooit een textielfabriek! Om de grens tussen de Vogezen en de Elzas is in het verleden vaak bittere strijd geleverd. Stille getuigen hiervan zijn nog de loopgraven van de Vieil Armand (Hartmanswillerkopf ) langs de route des Crêtes. Ten oosten van de Vogezen ligt de Elzas, één van de beroemdste wijngebieden van Frankrijk. De toeristische 'Route des Vins' voert langs wijngaarden en pittoreske wijnstadjes als Eguisheim, Kaysersberg en Riquewihr. Een ideale combinatie van natuur en cultuur. Ten zuiden van de Vogezen ligt het Plateau des Milles Etangs, het duizend merengebied. Ook zijn er vele bezienswaardige en monumentale steden in de omgeving zoals Mulhouse met zijn befaamde automuseum, Colmar met zijn prachtige vakwerkhuizen, ook wel Klein-Venetië genoemd, en Belfort, aan de zuidkant van de Ballon d'Alsace, met zijn Citadel en de beroemde Leeuw. Niet ver van Belfort, in Sochaux bevindt zich het Peugeot museum.

terras
terras

En ter afwisseling van het actief bezig zijn wilt u misschien ook wel eens gewoon een dagje heerlijk relaxen. In een van de zitjes van La Vieille Colonie is het écht ontspannen; ondertussen genietend van elkaars gezelschap, de zon en de omringende natuur, waaronder het rustgevend kabbelende beekje dat langs ons terrein voert.